ÜLKE BİLGİLERİ
Yurtdışı Eğitim alacağınız ülke hakkında bilgi almak için ülke seçiniz.
seçimini yap
BÜTÇENE UYGUN DİL OKULUNU BUL
okul bulma sihirbazı
 
#1 Almanca Çince Fransızca İngilizce
#2  
#3  
#4 Genel Dil Eğitimi Yoğunlaştırılmış Bire Bir Dil Eğitimi Üniversiteye Hazırlık Executive Dil Eğitimi TOEFL/TOEIC/IELTS Hazırlık
#5  
#6 Ücret
2013 yaz okulu
University of Winnipeg Kanada

Reklam

 

İsveç Vizesi

İsveç’e eğitim amaçlı gidecek olan öğrenciler başvurularını yaparken öncelikle dikkat edilecek husus eğitimin süresidir. Öğrenciler İsveç’de 3 aya kadar eğitim alacak ise vizeye başvurmalıdır. İsveç’e eğitim amaçlı 3 aydan uzun süreli gidecek öğrencilerin ise İsveç’e varmadan önce ‘residence permit’a yani oturma iznine başvurması gerekmektedir. Oturma izinlerini onaylayan makam ‘Swedish Migration Board’dur. Bu birime iletilmek üzere öğrenci adayları başvurularını, İsveç’in Elçilik veKonsoloslukları’ndan yapabilmektedir. Öğrencilerin oturma iznine başvurabilmeleri için İsveç’te bir öğretim programına tam zamanlı (full-time) kayıt olması gerekmektedir. Diğer önemli bir konu ise oturma iznine başvuru yapacak öğrencinin maddi durumu ile ilgilidir. Öğrencinin, aylık €730’dan bir akademik yıl için €7,300’a sahip olarak yaşam masraflarını karşılayabilecek durumda olduğunu belgelerle kanıtlaması beklenir. Bu para öğrencinin sadece yaşam masraflarını karşılaması içindir. Oturum izinleri öğrencilere limitli bir zaman dilimi için verilir. Bu süre 1 yıldır. Bir yılın sonunda öğrencinin tekrar oturma iznine başvurması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için, bilgi istek formunu doldurunuz